Monfort Giallo 2013, I.G.T. Cantine Monfort, 0,5 L.

129,00

Hvid passito dessertvin fra Cantine Monfort, lavet på tørrede Moscato Giallo druer.

Vægt: 1.000

Om vinhuset Cantine Monfort:
Vinhuset Cantine Monfort er grundlagt i 1945 af Giovanni Simoni, og beliggende i Palazzo Monfort midt i byen Lavis, i regionen Trentino, Norditalien. 
Vinhuset har en historie over 4 generationer, med Lorenzo Simoni som den nuværende ejer.
Cantine Monfort råder i dag over 40 hektar vinmarker og årsproduktionen andrager ca. 150.000 flasker vin om året.
Produktionen er delt op i 3 forskellige brands, Terre del Föhn, som er basisserien, Casata Monfort, som er høj kvalitsserien, og endelig Maso Cantanghel, som er den højeste kvalitet, produceret til markeder der efterspørger enkeltmarksvine af allerhøjeste kvalitet.
Alle druer kommer fra egne marker i Valle di Cembra, Valle dell`Adige, Valsugana og Vallagarina.

Om vinen:
Dessertvinen Monfort Giallo er lavet 100% på druen Moscato Giallo. Vinen er en Passitovin, hvilket vil sige at den er lavet på tørrede druer.
Druerne er selekterede og sent håndhøstede. Herefter er de tørrede indtil i begyndelsen af marts, hvor de vinificeres.
Efter vinificeringen lagrer vinen enten på barrique eller ståltanke, afhængig af årgang. Herefter på flaske inden frigivelse til salg.
Der fremstilles kun få flasker af denne dessertvin hvert år.

Vinen er strågul, med en smule fedme, men med en frisk sødmefuld syrlighed og en flot eftersmag. Den er velegnet til mange desserter, hvori indgår kage og frugt, samt til oste. Desuden er vinen også herlig som "meditationsvin", som italienerne selv kalder det. Dvs. et glas i "utide", hvis man kan bruge det ord. Alc. 11%.