"Terredellatosa" Gutturnio Superiore 2013, D.O.C. La Tosa, 0,75 l.

69,00
99,00
Du sparer: 30,00

Flot Gutturnio fra La Tosa, Emilia Romagna. Fremstillet helt uden brug af sulfitter.

Vægt: 1.000

Om vinhuset La Tosa:
La Tosa er en vingård med 19 hektar vinmarker, beliggende i den mindre by Vigolzone, syd for byen Piacenza, i regionen Emilia Romagna. 
La Tosa er et familiefirma som drives af brødrene Ferruccio og Stefano Pizzamiglio siden 1984.
Vingården fremstiller ialt ca. 120.000 flasker vin om året, fordelt på 8 forskellige vine.
Vinmarkerne er La Tosas bankende hjerte, og vinkælderen hjernen, men sjælen, den ligger i vinmarkerne, som Stefano Pizzamiglio selv udtrykker det. Han er selv formand for sammenslutningen af producenter der arbejder for at fremstille vine helt uden brug af sulfitter.
La Tosas vine er højt ratede i de fleste vinmedier, bl.a. i vinguiden Gambero Rosso.

Om vinen:
"Terredellatosa" er en Gutturnio Superiore, fremstillet på druerne 65% Barbera og 35% Bonarda. Vinen er fra årgang 2012 fremstillet helt uden brug af sulfitter.
Første produktionsår af vinen var 1988, og der fremstilles i dag 40.000 flasker af denne vin om året.  
Druerne er håndhøstede Sept. start okt., og vinen har gæret under temperaturkontrol, 26-28 grader.
Efter vinificeringen har vinen gennemgået flere faser i forbindelse med fremstillingsmetoden som "uden brug af sulfitter". Producenten garanterer at vinen har en holdbarhed på op til 8 år fra høståret.

Vinen er medium kraftig, og frugtrig. Velegnet til de fleste kød og pastaretter Alc. 14%.