Moscato d`Asti 2015, D.O.C.G. Sant Evasio, 0,75 l.

98,00

Flot Moscato d`Asti dessertvin fra Sant Evasio.

Vægt: 1.000

Om vinhuset Sant Evasio:
Vingården Sant Evasio har sit navn efter et kapel, bygget i det 18 århundrede til biskoppen af Casale, Sant Evasio.
Under 2. verdenskrig blev kapellet ødelagt, men vinmarkerne, som tilhørte kapellet forblev.
Carlo Lacqua købte området i 1960 erne med en ide og passion om at kunne lave god vin på ejendommen. I begyndelsen blev produktionen brugt til familie og venner, men hurtigt fik Carlo Lacqua et godt ry for sin vin. Under opbygningen af ejendommen blev han hjulpet af sin søn Pier Franco Lacqua, som overtog ejendommen i 1984.
Pier Franco og hans kone Anna indførte ny forbedret teknologi på ejendommen, og i 1988 introducerede De "Rosignolo", en topbarbera, lavet på de bedste druer, og lagret på barrique. På daværende tidspunkt lidt af en "revolution".
Hovedproduktionen er Barbera d`Asti, men Sant Evasio fremstiller mange andre vine, bl.a. Moscato d`Asti og Brachetto d`Acqui.
Ejendommen er meget smukt beliggende i Nizza Monferrato, med skøn udsigt over de 10 hektar vinmarker.
I 1996 afsluttede Anna og Pier Franco`s søn, Andrea, sit ønologistudium med diplom, og fortsatte sammen med søsteren Emanuella, som tredie generation i familiefirmaet.

Om
vinen:

Den søde, populære, mousserende hvide dessertvin, Moscato d`Asti er lavet 100% på druen Muscat. Vinen blev allerede produceret i Piemonte i det 13. århundrede.
Druerne er høstede i midten af september. Umiddelbart efter presningen bliver mosten kølet ned til 0 grader, indtil den skal gære. Ved gæringen hæves temperaturen til 18 grader, og når vinen har opnået de ønskede 5,5 % alc. stoppes gæringen ved at køle vinen ned til 0 grader igen.
Processen bevirker at vinen bevarer den intense, delikate aroma fra Moscatdruen.
Moscato d`Asti er velegnet til mange desserter, kager, Panna Cotta og frugtdesserter. Alc. 5,5%