Roero "Torretta" 2013, D.O.C.G. Marco Porello, 0,75 l.

155,00

Flot Roero fra Marco Porello, lavet på Nebbiolo. Vinen har fået 2 røde glas i Gambero Rosso, og betegnes som et godt køb.

Vægt: 1.000

Om vinhuset Marco Porello:
Vinhuset Marco Porello er beliggende i området Roero i byen Canale, midt i den vigtige vinregion Piemonte. Området Roero ligger lidt nord for, og grænsende op til Barolo og Barbaresco områderne.
Marco Porello er et familievinbrug, gennem flere generationer. I starten solgte man vinen, som mest var vine lavet på Nebbiolodruen, på det lokale marked.
Siden 1994 har Marco Porello drevet vingården, efter at have taget sin ønologiske eksamen på vinskolen i Alba. Efter sin eksamen har Marco arbejdet både i Frankrig og Toscana, for at få mere erfaring, inden overtagelsen af vingården.
Marco har foretaget store investeringer på moderne produktionsudstyr, og filosofien er hårdt arbejde i vinmarken, fordi druernes høje kvalitet er fundamentet for høj kvalitets vine.
Alle druerne kommer fra Marco Porellos egne vinmarker.

Om vinen:
Roero "Torretta" er lavet 100% på druen Nebbiolo, akkurat som Barolo og Barbaresco, der kommer fra områder som grænser op til Roero. Ligeledes er Roero også klassificeret D.O.C.G. fra høståret 2005. Så hvis man synes de gode Baroloer er lidt dyre, er et godt alternativ, Roero.
Druerne til Roero "Torretta" kommer fra en vinmark af samme navn i Canale. Vinplanterne er 30 - 50 år gamle, og marken er syd - vest vendt.
Druerne er håndhøstede og omhyggeligt selekterede mellem 10. og 20. oktober. Herefter har vinen gæret med skallerne, under nøje temperaturkontrol 14 - 16 dage.
Efter vinificeringen og den malolaktiske gæring, har vinen lagret 16 mdr. på egetræsfade, og få måneder på flaske inden frigivelse til salg.
Roero "Torretta" er en kraftig kompleks Roero, som er velegnet til kraftige kødretter og hårde oste. Alc. 14%.