"DonnaTa" Nero d`Avola 2013, D.O.C. Alessandro Di Camporeale, 0,75 l.

88,00
Flot økologisk rødvin, lavet på druen Nero d`Avola, fra Sicilien. Vinen har fået 2 glas i Gambero Rosso.
Vægt: 1.000

Om vinhuset Alessandro di Camporeale:
Vngården Alessandro di Camporeale er beliggende på den nordvestlige del af Sicilien, ca. 35 km. syd for Palermo, nær byen Camporeale, deraf naturligvis firmanavnet. Første del af firmanavnet henviser til familiens efternavn.
Familiens vinmæssige rødder går ca. 100 år tilbage, da de nuværende ejere`s bedstefar, Antonino, begyndte at dyrke druer, og selv lavede vinen. Antoninos søn Benedetto overtog senere vingården, og op til firserne gav han familiens viden videre til områdets andre, mere nystartede producenter. Så man kan sige at Alessandroerne, som familien kaldes lokalt, har været med til at præge den posetive udvikling for siciliansk vin, de sidste mange år.
Vingården ledes i dag af Benedettos tre sønner, Rosolino, Antonino og Natale, som i dag viderefører vingården med samme enthusiasme og seriøsitet som faderen og bedstefaderen. I dag er også 4. generation begyndt at entrere vinbranchen.
Vingården er udstyret med det nyeste vinifikationsudstyr, hvilket sammen med lang erfaring og dygtighed, giver flotte, frugtrige, elegante vine.
Ud af vingårdens 50 hektar bruges ca. 35 hektar til vindyrkning. Herudover har man en lille produktion af olivenolie.

Om vinen:
Rødvinen DonnaTa er fremstillet 100% på druen Nero d`Avola, og er økologisk. Nok blandt de mest kendte og brugte rødvinsdruer på Sicilien i dag. Druens oprindelige navn er Calabrese.
Navnet DonnaTa er afledt af Don Natale, som egentlig betyder Hr. Natale. Natale er den ene af vingårdens ejere.
Vinstokkene er plantet i år 2000, og vinmarken er beliggende i en højde af 380 m. over havets overflade. I vækstsæsonen udtyndes druerne for at få en bedre koncentration i vinen.
Druerne er håndhøstede i første halvdel af september, og høsten foregår i små kasser, for at undgå beskadigelse af druerne inden vinifikationen.
Gæringen varer 12 dage under temperaturkontrol, og efter vinifikationen lagrer vinen 6 mdr. på ståltanke og 2 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.
Vinen er fyldig og harmonisk med god frugt, og velegnet til både pasta og kødretter. Alc. 13%