"Marleo" Montecucco Rosso 2015, D.O.C. Salustri, 0,75 l.

104,00

Elegant økologisk rødvin fra Salustri, Montecucco i Toscana

Vægt: 1.000

Om vinhuset Salustri:
Vinhuset Salustri er grundlagt af Leonardo Salustri, og vingården drives helt økologisk. Leonardo var den ene af de to producenter der i 1986 startede produktionen af Montecucco vine, og i dag er der ca. 100 forskellige producenter der fremstiller vine under DOC Montecucco.
Før 1986 blev druerne fra Montecucco området solgt til vinbønder i Montalcino, som kun ligger ca. 20 km væk, på grund af druernes høje kvalitet.
Området er perfekt for dyrkning af Sangiovese, og Leonardo Salustri var stærkt medvirkende til at Montocucco fik egen klassifikation i 1986.
Gennem årene har Leonardo arbejdet tæt sammen med universitetet i Pisa, om udvikling af de bedste kloner, og han har en speciel mark med ca. 600 forskellige Sangiovesekloner. Klonen hans egne vine laves på hedder da også Salustri.
I dag er det Leonardos søn Marco der står for den daglige drift, men Leonardo og hans hustru bor stadig på vingården, hvor han stadig arbejder med at udvikle nye kloner. Salustri udmærker sig ved at grønthøste, og har et af de laveste udbytter pr. hektar i Toscana.

Om vinen:
Marleo er lavet på 90% Sangiovese og 10% Ciligiolo. Druerne kommer fra 15 år gamle vinstokke, som vokser i en højde af 350 meter over havet. Druerne håndhøstes midt September. Vinen er økologisk.
Marleo gærer i rustfrie ståltanke med temperaturkontrol ca. 27 grader. Efter vinificeringen lagrer vinen på store træfade og flaske inden frigivelse til salg.
Marleo har elegante tanniner, med blød frisk frugt og god eftersmag. Velegnet til fjerkræ lyst kød og pastaretter. 14% alc.