"Sottosopra" Vino e Amarene, Collefrisio, 0,5 L.

125,00

Aromatisk lokal, sød dessertvin, fra Collefrisio i Abruzzo.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Collefrisio:
Vinhuset Collefrisio er beliggende på Frisa bakkerne, i Chieti provinsen nær byen Frisa, i regionen Abruzzo. Smukt beliggende mellem bjerge og hav. Som salgschefen Andrea Bianco beskriver det: > Man kan opholde sig på vingården om sommeren, i den ene retning kan man se sneklædte bjergtinder, og i den anden retning, Adriaterhavet. Klimaet her er perfekt for vindyrkning<.
Den topmoderne vingård er anlagt af ønologerne Amedeo De Luca og Antonio Patricelli, som samtidig står for den daglige drift.
Produktionen er mellemstor, ca. 500.000 flasker i alt om året, og vinene er certificerede økologiske.
Collefrisio består af 3 ca. lige store ejendomme på i alt ca. 35 hektar, Tenuta Valle del Moro, Tenuta Morrecine & Tenuta Giuliano Teatino.

Om vinen:
Dessertvinen "Sottosopra", er en helt speciel, unik vin fra regionen Abruzzo, lavet efter en gammel opskrift fra Middelalderen.
Vinen er delvis lavet på druen Montepulciano, tilsat en sirup af vilde sure kirsebær. Derfor er vinen også en Vino di Tavola (uden for klassifikation).

Herved får man en sød, rund aromatisk frugtrig dessertvin, med smag af forskellige røde, mørke bær.
Den er, som producenten skriver, velegnet til bitter chokolade, kage og oste. Også velegnet til risalamanda, eller bare som "meditationsvin". Nydes afkølet. Alc. 13%.

spacer