Taurasi 2013, D.O.C.G. Donnachiara, 0,75 L.

195,00
235,00
Du sparer: 40,00

Taurasi er en af Italiens store klassiske rødvine, lavet på druen Aglianico.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Donnachiara:
Vinhuset Donnachiara har 150 års historie, som vinproducent, og er beliggende i byen Montefalcione, i Avellino provinsen.
Firmaet har hele tiden været ejet og drevet af Petitto familien. I dag er det Illaria Petitto der står i spidsen for Donnachiara, og hun assisteres af sin mor Chiara og chefønolog Riccardo Cotarella. Det er forøvrigt Chiara Petitto`s bedstemor, Donna Chiara, der har lagt navn til vineriet.
Det helt moderne vineri, som det fremstår i dag, er indviet i 2005.
Donnachiara dyrker og laver kun vin på lokale druer fra Campanien: Greco, Fiano, Falanghina og Aglianico.
Vinhusets filosofi er vinfremstilling med respekt for naturen. Således benytter man ikke sprøjtegifte, energi kommer fra solceller, og vand genbruges videst muligt. 

Donnachiara råder over 27 hektar vinmarker, hvorfra man fremstiller ca. 200.000 flasker vin om året.
Vinene eksporteres til det meste af Verden.

Om vinen:
Taurasi er en af Italiens store klassiske vine, lavet på druen Aglianico, opkaldt efter den lille by Taurasi. Druen Aglianico kan frembringe store, kraftige, komplekse rødvine, der udvikler sig over mange år, bl.a. på grund af druens store indhold af tannin (garvesyre).
Taurasi fra Donnachiara, fremstillet 100% på druen Aglianico. Druerne er høstet i første halvdel af november. Efter vinificeringen har vinen lagret 12 mdr. på barrique, (små træfade), og 24 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.
Vinen er meget kraftig og kompleks, med afrundede, en anelse sødmefulde tanniner. En stor vin, som er velegnet til de kraftigste kødretter samt oste. Alc. 13,5%