Friulano Vigna della Rocca COF 2015, D.O.C. Ronchi di Manzano, 0,75 l.

79,00
93,00
Du sparer: 14,00

Flot Friulano hvidvin fra Ronchi Di Manzano, Friuli.

Vægt: 1

Om vinhuset Ronchi Di Manzano:
Vingården Ronchi Di Manzano er beliggende i byen Manzano, sydøst for hovedbyen Udine, i regionen Friuli. Friuli betegnes, ikke uden grund, som Italiens bedste hvidvinsregion, hvilket også afspejler sig bl.a. i antallet af 3 glas vine i vinguiden Gambero Rosso.
Ronchi Di Manzano har Deres 55 hektar vinmarker i det smukke bakkeområde Colli Orientali del Friuli (forkortet COF), der betegnes som et af de bedste vinområder i Friuli.
Vingårdens årsproduktion andrager ca. 300.000 flasker ialt fordelt på to vinserier "Vigna della Rocca" Og "Ronchi di Manzano".
Ejeren Roberta Borghese, har en stor passion for vindyrkning af høj kvalitet, og har udvidet sit kendskab til vindyrkning og teknik i både Frankrig, Chile og USA.

Om vinen:
Friulano Vigna della Rocca er lavet 100% på druen Friulano. Vinrankerne er plantede i 1963 til 1983, og der fremstilles kun 15.000 flasker af denne vin.
Druerne er håndhøstede og har fået en nænsom presning. Vinificering foregår i rustfrie ståltanke under konstant temperaturkontrol på 14 grader.
Vinen lagres på ståltanke, og 2 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.
Friulano er Friuli`s hvidvinsdrue nr 1, druen der frembringer nogle af de største hvidvine i regionen.

Friulano Vigna della Rocca er en medium kraftig, elegant fyldig hvidvin, som er velegnet til fisk og skaldyr, asparges samt kylling og lyse kødretter. Alc. 13%.