"Brecciarolo Gold" Rosso Piceno Superiore 2012, D.O.C. Velenosi, 0,75 l.

109,00
145,00
Du sparer: 36,00

Rosso Piceno Superiore i topklasse fra Velenosi. Vinen har fået 2 glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1

Om Vinhuset Velenosi:
Vinhuset Velenosi er beliggende i den sydlige del af regionen Marche i byen Ascoli Piceno. Området er et af de bedste områder for fremstilling af Rosso Piceno Vine.
Endvidere har Velenosi en vinmark i Abruzzo, som grænser op til Marche, hvorfra Deres Montepulciano d`Abruzzo vin kommer.
Vinhuset er grundlagt i 1984 af ægteparret Angela og Ercole Velenosi. Angela står for markedsføring og salg, hvor Ercole står for det praktiske arbejde med vinene.
Produktionen andrager ca 1,5 millioner flasker vin årligt, af ca. 20 forskellige vine.
Velenosi er ubetinget blandt de bedste producenter i regionen, og Deres vine har fået meget høje ratings bl.a. i Gambero Rosso og Veronelli.

Om vinen:
"Brecciarolo Gold" er lavet på druerne Montepulciano og Sangiovese. Vinen blev produceret første gang i 2003.
Vinmarken er beliggende i en højde af 2 - 300 meter over havet, og druerne til Brecciarolo Gold håndhøstes medium oktober, tidligt om morgenen eller sent om eftermiddagen, så druerne kan bringes køligt til vineriet i små kasser.
Før vinificering fjernes stilkene fra drueklaserne, og vinen vinificeres i en speciel cylindrisk gæringsunit "Gioiello", som bevirker at der udtrækkes mere farve og smag til vinen. Vinen gærer ca. 35 - 40 dage med skallerne,

Efter vinificering lagrer vinen ca. 24 mdr. på nye barriques.

Brecciarolo Gold er en meget kraftig harmonisk vin med et hint af vanilie og rød frugt. Den er velegnet til de kraftigste kødretter og oste. Alc. 13,5 %.