"Brecciarolo" Rosso Piceno Superiore 2013, D.O.C. Velenosi, 0,75 l.

69,00
84,00
Du sparer: 15,00

Kraftig, harmonisk Rosso Piceno Superiore fra Velenosi.

Vægt: 1

Om Vinhuset Velenosi:
Vinhuset Velenosi er beliggende i den sydlige del af regionen Marche i byen Ascoli Piceno. Området er et af de bedste områder for fremstilling af Rosso Piceno Vine. 
Endvidere har Velenosi en vinmark i Abruzzo, som grænser op til Marche, hvorfra Deres Montepulciano d`Abruzzo vin kommer.
Vinhuset er grundlagt i 1984 af ægteparret Angela og Ercole Velenosi. Angela står for markedsføring og salg, hvor Ercole står for det praktiske arbejde med vinene.
Produktionen andrager ca 1,5 millioner flasker vin årligt, af ca. 20 forskellige vine.
Velenosi er ubetinget blandt de bedste producenter i regionen, og Deres vine har fået meget høje ratings bl.a. i Gambero Rosso og Veronelli.

Om vinen:
"Brecciarolo" er lavet på druerne Montepulciano og Sangiovese. Vinen blev produceret første gang i 1986. Vinen er flere gange kåret som bedste rødvin til prisen i flere sammenhænge.
Vinmarken er beliggende i en højde af 2 - 300 meter over havet, og druerne til Brecciarolo håndhøstes medium oktober, tidligt om morgenen eller sent om eftermiddagen, så druerne kan bringes køligt til vineriet i små kasser.
Vinen gærer ca. 20 dage med skallerne, med daglig "pumpover", for at udtrække mest mulig smag og farve.
Efter vinificering har vinen lagret på brugte barriques.

Brecciarolo er en kraftig harmonisk vin, der er velegnet til de fleste pastaretter, samt kraftige kødretter og hårde oste. Alc. 13,5 %