Ludi Offida Rosso 2008, D.O.C. Velenosi, 0,75 l.

269,00
Den ene af Velenosis` topvine, lavet på Montepulciano, Cab. Sauvignon og Merlot. Vinen har fået 2 glas i Gambero Rosso.
Vægt: 1.000

Om Vinhuset Velenosi:
Vinhuset Velenosi er beliggende i den sydlige del af regionen Marche i byen Ascoli Piceno. Området er et af de bedste områder for fremstilling af Rosso Piceno Vine.
Endvidere har Velenosi en vinmark i Abruzzo, som grænser op til Marche, hvorfra Deres Montepulciano d`Abruzzo vin kommer.
Vinhuset er grundlagt i 1984 af ægteparret Angela og Ercole Velenosi. Angela står for markedsføring og salg, hvor Ercole står for det praktiske arbejde med vinene.
Produktionen andrager ca 1,5 millioner flasker vin årligt, af ca. 20 forskellige vine.
Velenosi er ubetinget blandt de bedste producenter i regionen, og Deres vine har fået meget høje ratings bl.a. i Gambero Rosso og Veronelli.

Om vinen:
Ludi er lavet på druerne Montepulciano, Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinen blev produceret første gang i 1998.
Vinmarken er beliggende i Offida og Castel di Lama, i en højde af 200 - 250 meter over havet. Druerne til Ludi håndhøstes medium oktober, tidligt om morgenen eller sent om eftermiddagen, så druerne kan bringes køligt til vineriet i små kasser.
Vinen gærer ca. 20 - 25 dage med skallerne, med et automatisk "pumpover" system, for at udtrække mest mulig smag og farve.
Efter vinificering har vinen lagret 18 mdr på nye barriques.

Ludi er en meget kraftig, velsmagende og harmonisk vin, der er velegnet til de kraftigste kødretter og hårde oste. Alc. 14 %.