"Roggio del Filare" Rosso Piceno Superiore 2009, D.O.C. Velenosi, 0,75 l.

258,00

Kraftig topvin fra Velenosi, der har fået 3 glas+ i Gambero Rosso og 3 blå stjerner i Veronelli.

Vægt: 1

Om Vinhuset Velenosi:
Vinhuset Velenosi er beliggende i den sydlige del af regionen Marche i byen Ascoli Piceno. Området er et af de bedste områder for fremstilling af Rosso Piceno Vine.
Endvidere har Velenosi en vinmark i Abruzzo, som grænser op til Marche, hvorfra Deres Montepulciano d`Abruzzo vin kommer.
Vinhuset er grundlagt i 1984 af ægteparret Angela og Ercole Velenosi. Angela står for markedsføring og salg, hvor Ercole står for det praktiske arbejde med vinene.
Produktionen andrager ca 1,5 millioner flasker vin årligt, af ca. 20 forskellige vine.
Velenosi er ubetinget blandt de bedste producenter i regionen, og Deres vine har fået meget høje ratings bl.a. i Gambero Rosso og Veronelli.

Om vinen:
"Roggio del Filare" er lavet på druerne Montepulciano og Sangiovese. Vinen blev produceret første gang i 1993. Vinen har adskillige år i træk opnået 3 glas i Gambero Rosso, samt 3 blå stjerner i Veronelli. 2007 årgangen opnåede endvidere de eftertragtede 3 glas+ i Gambero Rosso.
Vinmarken er beliggende i en højde af 200 meter over havet, og druerne til Roggio del Filare håndhøstes medium oktober, tidligt om morgenen eller sent om eftermiddagen, så druerne kan bringes køligt til vineriet i små kasser.
Vinen gærer ca. 20 dage med skallerne, med daglig "pumpover", for at udtrække mest mulig smag og farve.
Efter vinificering har vinen lagret 18 mdr. på nye barriques.

Roggio del Filare er en meget kraftig harmonisk vin med indsmigrende frugt. Den er velegnet til de kraftigste og bedste kødretter. Alc. 13,5 %