Vigna Solaria, Falerio dei Colli Ascolani 2016, D.O.C. Velenosi, 0,75 l.

91,00

Flot kompleks hvidvin fra Velenosi.

Vægt: 1.000

Om Vinhuset Velenosi:
Vinhuset Velenosi er beliggende i den sydlige del af regionen Marche i byen Ascoli Piceno. Området er et af de bedste områder for fremstilling af Rosso Piceno Vine.
Endvidere har Velenosi en vinmark i Abruzzo, som grænser op til Marche, hvorfra Deres Montepulciano d`Abruzzo vin kommer.
Vinhuset er grundlagt i 1984 af ægteparret Angela og Ercole Velenosi. Angela står for markedsføring og salg, hvor Ercole står for det praktiske arbejde med vinene.
Produktionen andrager ca 1,5 millioner flasker vin årligt, af ca. 20 forskellige vine.
Velenosi er ubetinget blandt de bedste producenter i regionen, og Deres vine har fået meget høje ratings bl.a. i Gambero Rosso og Veronelli.

Om vinen:
Vigna Solaria er lavet på druerne Trebbiano, Passerina og Pecorino. Vinen blev produceret første gang i 1996. Vinen er blandt Velenosis` bedste hvidvine.
Vinmarken er beliggende i en højde af 2 - 300 meter over havet, og druerne til Vigna Solaria håndhøstes i slutningen af oktober, tidligt om morgenen eller sent om eftermiddagen, så druerne kan bringes køligt til vineriet i små kasser.
Efter vinificering lagrer vinen indtil februar i temperaturregulerede ståltanke, under en konstant overvåget temperatur på 10 grader for at stabilisere druernes aromaer.

Vigna Solaria er en flot, kompleks og harmonisk hvidvin, der er velegnet til fisk og skaldyr, samt lyse kødretter. Alc. 12 %.