Barbera d`Alba "Filatura" 2014, D.O.C. Marco Porello, 0,75 l.

136,00

Kraftig, smagfuld Barbera d`Alba fra Marco Porello, der har fået 2 glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1

Om vinhuset Marco Porello:
Vinhuset Marco Porello er beliggende i området Roero i byen Canale, midt i den vigtige vinregion Piemonte. Området Roero ligger lidt nord for, og grænsende op til Barolo og Barbaresco områderne.
Marco Porello er et familievinbrug, gennem flere generationer. I starten solgte man vinen, som mest var vine lavet på Nebbiolodruen, på det lokale marked.
Siden 1994 har Marco Porello drevet vingården, efter at have taget sin ønologiske eksamen på vinskolen i Alba. Efter sin eksamen har Marco arbejdet både i Frankrig og Toscana, for at få mere erfaring, inden overtagelsen af vingården.
Marco har foretaget store investeringer på moderne produktionsudstyr, og filosofien er hårdt arbejde i vinmarken, fordi druernes høje kvalitet er fundamentet for høj kvalitets vine.
Alle druerne kommer fra Marco Porellos egne vinmarker.

Om vinen:
Barbera D´Alba "Filatura" er lavet 100% på druen Barbera, fra en enkeltmark i Canale. Planterne er fra 30 til 50 år gamle, og marken er syd - vest vendt.
Efter høsten, som naturligvis foregår med håndkraft, har mosten gæret med skallerne 10 - 12 dage, hvor vinen dagligt overhældes skallerne, for at udtrække mest mulig smag og farve.
Efter vinificering lagrer vinen 12 - 14 mdr. på barrique (små træfade), en blanding af nye og brugte, afhængig af årgangen. Afslutningsvis lagres vinen nogle måneder på flaske inden frigivelse til salg.
Der fremstilles kun ca. 6000 flasker af denne vin hvert år.
Vinen er kraftig, med dyb vedvarende smag, og er velegnet til de kraftigste retter. Alc. 14%.