Barolo "Rocchettevino" 2012, D.O.C.G. Ciabot Berton. 0,75 L.

299,00

Flot enkeltmark Barolo fra Ciabot Berton i La Morra. Vinen har fået 2 røde glas i Gambero Rosso, samt Platin og 95 point af Decanter i 2017.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Ciabot Berton:
Vinhuset Ciabot Berton er et familievinbrug beliggende i en af de bedste Barolo kommuner, La Morra, i regionen Piemonte.
Familien købte Deres første jord, Rive vinmarken, i 1876, som stadig er i familiens besiddelse.
I 1960 startede Luigi Oberto produktionen af Barolo, og dermed vingården Ciabot Berton.
Vinmarkerne på ialt 10 hektar er alle nær vingården i La Morra. De indbefatter flotte crus som Roggeri, Capalot, Rocchettevino, Bricco San Biaggio og Rive.

I dag er det Luigis søn og datter, Marco og Paola, der fortsætter hans arbejde, med samme store passion og respekt for markerne og vinen.
Alt arbejde i markerne foregår manuelt, der bruges kun naturlig kompost, og der gror græs mellem vinrankerne.
Ved at udtynde kraftigt i drueklaserne opnås en flot struktur og elegance i vinene, som bedst udtrykker vinmarkernes terroir.

Om vinen:
Barolo Rocchettevino er en enkeltmarksbarolo lavet 100% på druen Nebbiolo. Druerne kommer fra vinmarken af samme navn i La Morra. Vinmarken befinder sig 400 meter over havets overflade, og vinstokkenes alder er 15 år.
Druerne håndhøstes, og  macerationen (den tid mosten gærer med drueskallerne) varer 18 - 20 dage, under en temp. på 30 grader.
Efter vinificering lagrer vinen 24 mdr. på Slavonske egetræsfade, og sluttelig på flaske inden frigivelse til salg.
Der fremstilles kun 3000 flasker af denne vin om året.
Vinen er kraftig, med en elegant frugtrig tanninstruktur, hvor man fornemmer en anelse sødme, og god eftersmag. Velegnet til de kraftigste kødretter og oste. Alc. 14,5%.