Langhe Vigna Arborina 2008, D.O.C. Elio Altare, 0,75 l.

597,00

Top Nebbiolo fra Elio Altare, fra Arborina vinmarken. Har fået 3 glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1.000

Om vinhuset Elio Altare, (Cascina Nuova):
Elio Altare er i høj grad en af foregangsmændene bag den moderne Barolo. Samtidig har han hjulpet flere andre, yngre Barolo producenter, ved at øse ud af sin store erfaring med moderne Barolo produktion.
Udviklingen fra den klassiske Barolo til den mere "moderne" Barolo, vi i dag kan smage fra Elio Altare, er dog ikke gået uden "sværdslag".
Elio Altare arbejdede for sin far, som lavede vinene helt traditionelt, men efter et besøg i Bourgogne i 1978, hvor Elio Altare så, at man kunne lave gode bourgognevine uden de lange macerationstider, og fik en mere koncentreret vin ved at grønthøste, gik han i gang med at ændre på produktionsmetoderne på Cascina Nuova.
Faren kunne ikke lide at sønnen grønthøstete, og gode druer bare gik til spilde, men helt galt gik det da Elio med en motorsav savede de gamle store botti i stykker, og i stedet indkøbte barrique. Elio Altare blev smidt på porten og gjort arveløs.
Efter farens død købte Elio Altare Cascina Nuova af sin søster, og herfra fortsætter succeshistorien med en af pionerene bag den moderne Barolo.

Om vinen:
Langhe Arborina er lavet 100% på druen Nebbiolo. Druerne kommer fra vinmarken Arborina, fra vinstokke plantet i henholdsvis 1948 og 1989. Der fremstilles kun mellem 2000 og 2500 flasker af Langhe Arborina hvert år.
Macerationstiden (den tid hvor mosten gærer sammen med drueskindet) varer 3 - 4 dage i en rotorfermentator med temperaturkontrol.
Efter vinificeringen lagrer vinen 18 mdr. på nye barrique, og herefter på flaske, inden frigivelse til salg.
Langhe Arborina fra Elio Altare er koncentreret, med masser af Nebbiolofrugt og velintregerede elementer fra fadlagringen. Velegnet til kraftige kødretter og oste. Alc. 14,5%.