Nebbiolo d`Alba 2011, D.O.C. Marco Porello, 0,75 l.

118,00

Harmonisk Nebbiolo d`Alba fra Marco Porello.

Vægt: 1

Om vinhuset Marco Porello:
Vinhuset Marco Porello er beliggende i området Roero i byen Canale, midt i den vigtige vinregion Piemonte. Området Roero ligger lidt nord for, og grænsende op til Barolo og Barbaresco områderne.
Marco Porello er et familievinbrug, gennem flere generationer. I starten solgte man vinen, som mest var vine lavet på Nebbiolodruen, på det lokale marked.
Siden 1994 har Marco Porello drevet vingården, efter at have taget sin ønologiske eksamen på vinskolen i Alba. Efter sin eksamen har Marco arbejdet både i Frankrig og Toscana, for at få mere erfaring, inden overtagelsen af vingården. Marco har foretaget store investeringer på moderne produktionsudstyr, og filosofien er hårdt arbejde i vinmarken, fordi druernes høje kvalitet er fundamentet for høj kvalitets vine. Alle druerne kommer fra Marco Porellos egne vinmarker.

Om vinen: 
Nebbiolo d`Alba fra Marco Porello er lavet 100% på druen Nebbiolo, akkurat som Barolo og Barbaresco. Så hvis man synes de gode Baroloer er lidt dyre, er et godt alternativ Nebbiolo d`Alba.
Druerne til vinen kommer fra tre forskellige vinmarker i Canale, og druerne er håndhøstede i første halvdel af oktober.
Herefter har vinen gæret med skallerne, under nøje temperaturkontrol 10 - 12 dage. Efter vinificeringen og den malolaktiske gæring, har vinen lagret 12 mdr. på store egetræsfade, og få måneder på flaske inden frigivelse til salg. 
Nebbiolo d`Alba er en harmonisk og velsmagende Nebbiolo, som er velegnet til lyse og sammenkogte kødretter, samt pastaretter Alc. 14%.