"Pastu Tardì" Moscato Passito 2009, D.O.C. Colombo, 0,5 l.

146,00

Kompleks hvid Passito dessertvin lavet på Moscatdruen.

Vægt: 1

Om vinhuset Colombo, Cascina Pastori:
Vinhuset Colombo er grundlagt i 2004 af Antonio Colombo. Han købte Cascina Pastori og 9 hektar vinmarker i den lille by Bubbio i "hjertet" af Asti Langa. Området har været benyttet til vindyrkning siden romertiden. Cascina Pastori blev i 2006 renoveret i fuld respekt for omgivelserne, og der blev indledt et samarbejde med den meget anerkendte ønolog Ricardo Cotarella, om fremstilling af vine, lavet på Pinot Nero, Chardonay og Moscato. Sådan blev Colombo Vino grundlagt, og idag er det Antonios børn, Andrea og Paola der står for driften af Vingården.

Om vinen:
Dessertvinen Pastù Tardi er lavet 100% på druen Moscato. Vinen er en Passitovin, hvilket vil sige at den er lavet på tørrede druer.
Druerne kommer fra 35 - 40 års gamle vinstokke, som vokser ca. 250 - 400 meter over havets overflade.
Efter vinificeringen lagrer vinen 2 på træfade og herefter 6 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.
Der fremstilles kun 2000 flasker af denne dessertvin hvert år.

Vinen er strågul, med en smule fedme, men med en frisk sødmefuld syrlighed og en flot eftersmag. Den er velegnet til mange desserter, hvori indgår kage og frugt, samt til oste. Desuden er vinen også herlig som "meditationsvin", som italienerne selv kalder det. Dvs. et glas i "utide", hvis man kan bruge det ord. Alc. 13%