"Thilibas" Vermentino di Gallura Superiore 2013, D.O.C.G. Cantina Pedres, 0,75 l.

89,00
125,00
Du sparer: 36,00

Kraftig, flot D.O.C.G. hvidvin fra Cantina Pedres, Sardinien, lavet på druen Vermentino.

Vægt: 1.000

Om vinhuset Cantina Pedres:
Cantina Pedres er beliggende i byen Olbia i den nordøstlige del af Sardinien. Nærmere betegnet Gallura området, som er Sardiniens vigtigste hvidvinsområde. herfra kommer også Sardiniens eneste D.O.C.G. vin, hvidvinen Vermentino di Gallura.
Cantina Pedres er et familieforetagende, som ejes og drives af familien Mancini, der har lang tradition indenfor vindyrkning.
Den daglige ledelse, markedsføring og salg varetages af Antonella Mancini. Hendes bror varetager det praktiske i det topmoderne vineri, og Deres far John fører tilsyn med, og passer de 40 ha. smukt beliggende vinmarker, spredt i det vildsomme bakkeområde omkring Olbia.
Antonella`s mand, der er ønolog, og ejer en vingård i USA, fungerer som rådgivende ønolog på Cantina Pedres. Så selvom Cantina Pedres er et ungt foretagende fra 2002, trækker den på stor erfaring indenfor vinbranchen.

Om vinen:
"Thilibas" Vermentino di Gallura er lavet 100% på druen Vermentino, som er en af de mest udbredte hvidvinsdruer på Sardinien. Druerne kommer fra marker i et bjergområde  Nord Øst for Olbia, ca. 400 meter over havet. Druerne er håndplukkede i slutningen af september til starten af oktober.
Ved vinificering er benyttet en meget nænsom presning. Efter vinificering har vinen lagret på rustfrie ståltanke.
"Thilibas" er en kraftig, kompleks hvidvin, som er velegnet til fisk og skaldyr, fiske baserede supper, samt lyse kødretter og bløde oste. Alc. 13,5%