Grillo Vigna Di Mandranova 2018, D.O.C. Alessandro di Camporeale, 0,75 L.

130,00

Flot enkeltmarks hvidvin fra Sicilien, lavet på druen Grillo. Vinen har fået 3 glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Alessandro di Camporeale:
Vngården Alessandro di Camporeale er beliggende på den nordvestlige del af Sicilien, ca. 35 km. syd for Palermo, nær byen Camporeale, deraf naturligvis firmanavnet. Første del af firmanavnet henviser til familiens efternavn.
Familiens vinmæssige rødder går ca. 100 år tilbage, da de nuværende ejere`s bedstefar, Antonino, begyndte at dyrke druer, og selv lavede vinen. Antoninos søn Benedetto overtog senere vingården, og op til firserne gav han familiens viden videre til områdets andre, mere nystartede producenter. Så man kan sige at Alessandroerne, som familien kaldes lokalt, har været med til at præge den posetive udvikling for siciliansk vin, de sidste mange år.
Vingården ledes i dag af Benedettos tre sønner, Rosolino, Antonino og Natale, som i dag viderefører vingården med samme enthusiasme og seriøsitet som faderen og bedstefaderen. I dag er også 4. generation entreret aktivt i arbejdet på vingården.
Vingården er udstyret med det nyeste vinifikationsudstyr, hvilket sammen med lang erfaring og dygtighed, giver flotte, frugtrige, elegante vine.
Ud af vingårdens 50 hektar bruges ca. 35 hektar til vindyrkning. Herudover har man en lille produktion af olivenolie.
I 2020 udgaven af Gambero Rosso betegnes vinene, som værende blandt Siciliens "Kultvine".

Om vinen:
Grillo Vigna Di Mandranova er lavet 100% på druen Grillo, og er økologisk. Druerne kommer fra vinmarken Mandranova.
Vinrankerne er plantet i 2009, og befinder sig 450m. over havets overflade. Druerne er håndhøstede i små kasser, for at undgå beskadigelse inden vinifikation. Efter vinifikationen har vinen lagret 6 mdr. på ståltanke og 2 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.

Vinen er fyldig, tør og med god duft, smag og eftersmag. Velegnet til fisk og skaldyr, Risotto, samt lyse kødretter. Alc. 13,5%