Montefalco Sagrantino Passito 2010, D.O.C.G. Cantina Dionigi, 0,375 l.

205,00

Unik rød Passito dessertvin, lavet på tørrede Sagrantino druer, fra Dionigi i Umbrien.

Vægt: 1.000

Om vinhuset Cantina Dionigi:
Vinhuset Dionigi er beliggende i regionen Umbrien, i byen Bevagna, som også er kendt for produktionen af den berømte vin, Montefalco Sagrantino.
Dionigi producerer også Sagrantino, samt flere andre vine.
Vingården er grundlagt i 1896 af Gabriele Dionigi, som kom fra Assisi, og drives i dag af Roberto og Carolina Dionigi.

Om vinen:
Dessertvinen Montefalco Sagrantino Passito er lavet 100% på druen Sagrantino, som den italienske vinlov foreskriver. Druerne kommer fra marker nær Bevagna, i en højde af 260 meter over havets overflade.
Passito er en fælles betegnelse i Italien for dessertvine lavet på tørrede druer. Druerne er de samme som bruges til rødvinen Sagrantino, men ved Passitovinen har druerne tørret i 3 måneder.

Druerne håndhøstes, og macerationstiden (den tid hvor drueskallerne gærer sammen med mosten), er ca. 30 dage.
Efter vinificeringen lagrer vinen 30 mdr. på store træfade, samt yderligere 12. mdr. på flaske, inden frigivelse til salg.

Der produceres kun 3.700 flasker af denne dessertvin om året.

Vinen er meget kraftig, frugtrig og sødmefuld. Den er bl.a. velegnet til kraftige oste, mørk chokolade, eller bare som "meditationsvin". Alc. 14,5%.