"Rosso Giunone" Cabernet 2013, I.G.T. Monte Tondo, 0,75 l.

99,00
116,00
Du sparer: 17,00

Rødvin fra Monte Tondo, lavet på let tørrede druer

Vægt: 1

Om vinhuset Monte Tondo:
Monte Tondo er blandt de allerbedste Soave producenter, hvilke også afspejler sig i høje ratings af Deres vine. Således blev Deres Soave Superiore i 2007 årgangen kåret af Decanter som Italiens bedste hvidvin, og fik desuden 93 point i Winespectator.
Deres vine er flere gange belønnet med 3 glas i den meget anerkendte vinguide Gambero Rosso.
Den flotte vingård er meget smukt beliggende i udkanten af vinbyen Soave, hvor Monte Tondo fremstiller ca 170.000 flasker ialt om året, af 4 forskellige hvid og dessertvine. Desuden ejer Monte Tondo marker i Valpolicella området, hvor De fremstiller rødvine.
Monte Tondo ejes og drives af familien Magnabosco. Gino Magnabosco er ejer og vinmager sammen med sin søn. Også begge døtre er beskæftiget i produktionen, Marta står for salg og markedsføring, og har hele Verden som sin arbejdsplads.

Om vinen:
"Rosso Giunone" er lavet på druerne, 80% Cabernet Sauvignon og 20% Merlot. Druerne er håndhøstede i slutningen af september.
Druerne er tørrede som Amarone, men kun 20 - 30 dage inden vinificering.
Gæringstiden med drueskallerne varer 8 - 10 dage, under temperaturkontrol.
Efter vinificeringen lagrer vinen 10 mdr. på træfade, og på flaske, inden frigivelse til salg.

Rosso Giunone er en medium kraftig, og harmonisk rødvin med behagelige toner fra fadlagringen. Velegnet til de fleste kødretter. Alc. 14%.