Brachetto d`Acqui 2023, D.O.C.G. Sant Evasio, 0,75 L.

119,00

Flot rød, sød mousserende Brachetto d`Acqui dessertvin fra Sant Evasio.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Sant Evasio:
Vingården Sant Evasio har sit navn efter et kapel, bygget i det 18 århundrede til biskoppen af Casale, Sant Evasio.
Under 2. verdenskrig blev kapellet ødelagt, men vinmarkerne, som tilhørte kapellet forblev.
Carlo Lacqua købte området i 1960 erne med en ide og passion om at kunne lave god vin på ejendommen. I begyndelsen blev produktionen brugt til familie og venner, men hurtigt fik Carlo Lacqua et godt ry for sin vin. Under opbygningen af ejendommen blev han hjulpet af sin søn Pier Franco Lacqua, som overtog ejendommen i 1984.
Pier Franco og hans kone Anna indførte ny forbedret teknologi på ejendommen, og i 1988 introducerede De "Rosignolo", en topbarbera, lavet på de bedste druer, og lagret på barrique. På daværende tidspunkt lidt af en "revolution".
Hovedproduktionen er Barbera d`Asti, men Sant Evasio fremstiller mange andre vine, bl.a. Moscato d`Asti og Brachetto d`Acqui.
Ejendommen er meget smukt beliggende i Nizza Monferrato, med skøn udsigt over de 10 hektar vinmarker.
I 1996 afsluttede Anna og Pier Franco`s søn, Andrea, sit ønologistudium med diplom, og fortsatte sammen med søsteren Emanuella, som tredie generation i familiefirmaet.

Om
vinen:

Den søde, populære røde mousserende dessertvin, Brachetto d`Acqui, er lavet 100% på druen Brachetto.
Druerne er høstede mellem 1. og 10. september, afhængig af druernes modenhed. Efter presningen gærer vinen 3 dage med skallerne, for at udtrække farve og smag, under en temperatur på 15 grader. (Macerationen)
Efter macerationen køles mosten ned til 0 grader, indtil den endelige gæring, med udvalgt gær, som foregår ved 18 grader. Denne gæring varer ca. 20 dage, og når vinen har opnået de ønskede 5,5 % alc. stoppes gæringen ved at køle vinen ned til 0 grader.
Brachetto d`Acqui har en speciel delikat smag henefter røde friske bær, og er velegnet til mange desserter m. bær, kager og frugtdesserter. Alc. 5,5%.