"Avegiano" Cerasuolo d`Abruzzo, Rosé 2022, D.O.C. Bove, 0,75 l.

69,00

Vellavet Rosévin fra Bove

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Bove:
Familien Bove har beskæftiget sig med vinproduktion siden slutningen af 1800 tallet. Dog først fra 1930 støder man på navnet Bove som vinhus.
Den nuværende form og struktur omkring vinhuset tog dog først sin nuværende form i 1960`erne, og Bove ledes i dag af Eleuterio Bove og sønnen Dario Bove.
Bove er et coperativ, som i store træk baserer produktionen på druer som er leveret af gode faste leverandører. Årsproduktionen er da også betragtelig, ca 1,5 millioner flasker vin om året.
Bove har investeret i moderne produktionsudstyr, og satser, trods størrelsen på kvalitet og autentiske frugtrige, kødfulde vine.

Om vinen:
Cerasuolo d`Abruzzo er en rosévin lavet 100% på rødvinsdruen Montepulciano, druen der samtidig er den mest udbredte rødvinsdrue i regionen Abruzzo.
Cerasuolo er navnet i Abruzzo for denne specielle rosévin, (ciliègia (kirsebær) efter farven), lavet på druen Montepulciano. Vinen har under vinificeringen meget kort kontakt med de røde drueskaller, så de ikke når at afgive så meget farve til vinen. Man kan på en måde sige at vinen er en meget lys rødvin.

Vinen er en frugtrig, velsmagende rosévin, som er velegnet til visse fiskeretter, pastaretter og lyse kødretter. Måske som et godt glas i "utide". Alc. 13%.