Lugana 2022, D.O.C. Ca` Lojera, 0,75 l.

149,00

Fyldig, flot hvidvin fra Ca`Lojera, Lombardiet. 92 point Decanter.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Ca`Lojera:
Navnet Casa Lojera, som betyder "Ulvenes hus", stammer fra en vistnok sandfærdig fortælling fra dengang Gardasøen via en kanal, var forbundet med en mindre sø, Frassine.
"Sorte" købmænd ankom med deres både fra nord, og brugte husene langs kanalen til at opbevare deres smuglergods. Rygtet gik at ulvene beskyttede disse smuglervarer.
Et af disse huse er idag blevet til vingården Ca`Lojera, men det er en helt anden virkelighed der idag møder besøgende på Casa Lojera. Ulvene er kun tilbage på vinflaskerne, og logo for vingården, og huset er renoveret til en topmoderne vingård af de nuværende ejere Ambra og Franco Tiraboschi.
Vingården råder idag over 14 hektar vinmarker i regionen Lombardiet.
Årsproduktionen er ca. 120.000 flasker, fordelt på 10 forskellige vine. Ca`Lojera regnes som værende blandt de bedste producenter i området.
Franco er vinmageren, og selv med i vinmarkerne. Han har selv forestået renoveringen af den smukke vingård.
Ambra varetager markedsføring, samt kontakt til kunder, og datteren Alessandra hjælper til med administration og pasning af familiens lille vinbutik i byen San Benedetto, ikke langt fra Peschiera.

Om vinen:
Hvidvinen Lugana fra Ca`Lojera er lavet 100% på druen Trebbiano di Lugana. Druerne er håndhøstede og gæring foregår i temperaturregulerede ståltanke.
Efter vinificering har vinen lagret på ståltanke, og herefter 3 mdr. på flaske ved konstant lav temperatur.
Vinen er kraftig og tilpas tør, men med god frugt. Den er velegnet til lyse kødretter, de fleste forretter, samt fisk og skaldyr. Alc. 13%.