Dolcetto d`Alba 2019, D.O.C. Revello, 0,75 l.

122,00

Flot Dolcetto fra Revello.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Revello:
Vingården Revello er beliggende i den gode Barolo kommune La Morra. Revello råder over 12 hektar vinmarker, som indbefatter flere gode Barolo parceller.
Familien har dyrket vin siden 1954, men det var først i 1990, da brødrene Lorenzo og Carlo Revello indtrådte i firmaet, at man begyndte at sælge vinen under eget navn.
De to brødre har været "i lære" hos topproducenten Elio Altare, og De kan også, som Elio Altare, siges at høre til blandt "modernisterne".
Årsproduktionen andrager i dag ca. 62.000 flasker ialt, af vine, lavet på druerne Dolcetto, Barbera og Nebbiolo. Heriblandt flere topkvalitet Barolo.

Om vinen:
Vinen er lavet 100% på druen Dolcetto, og vinstokkene er plantet i 1980. Markerne er beliggende i Annunziata-zonen i kommunen La Morra, i en højde af ca. 250 meter over havets overflade.
Macerationen (den tid hvor mosten befinder sig sammen med drueskindet) varer 4 dage i en vandret rotorfermentator. Den alkoholiske gæring varer ca. 10 dage på ståltanke, ligesom den malolaktiske gæring også foregår på ståltanke.
Efter vinificering lagrer vinen 10 mdr. på ståltanke, og ca. 3 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.

Dolcetto d`Alba fra Revello er fyldig, harmonisk og vellavet. Velegnet til pasta, fjerkræ og lyse kødretter. Alc. 13,5%.