Roero 2017, D.O.C.G. Matteo Corregia, 0,75 L.

145,00

Velsmagende Roero rødvin, lavet 100% Nebbiolo, fra Matteo Corregia.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Matteo Correggia:
Vinhuset Matteo Correggia er beliggende i området Roero i byen Canale, midt i den vigtige vinregion Piemonte. Området Roero ligger lidt nord for, og grænsende op til Barolo og Barbaresco områderne.
Vinhuset er et familievinbrug, gennem flere generationer. I starten solgte man vinen, til andre vinproducenter.
I 1985 overtog den unge Matteo Correggia vingården, og i 1987 flaskede han sin første årgang under eget navn, efter at have indført nye dyrkningsmetoder og teknologi.
Correggia fremstiller i dag ca. 120.000 flasker vin om året fra 20 hektar egne vinmarker.

Om vinen:
Roero er lavet 100% på druen Nebbiolo, akkurat som Barolo og Barbaresco, der kommer fra områder som grænser op til Roero. Ligeledes er Roero også klassificeret D.O.C.G. fra høståret 2005. Så hvis man synes de gode Baroloer er lidt dyre, er et godt alternativ, Roero.
Druerne til Correggias Roero kommer fra vinmarker i Canale.
Druerne er håndhøstede og omhyggeligt selekterede. Herefter har vinen gæret med skallerne, under nøje temperaturkontrol.
Efter vinificeringen, har vinen lagret 12 mdr. på brugte barrique, seks måneder på ståltanke og 6 måneder på flaske inden frigivelse til salg.
Denne Roero er en saftig, elegant Roero, med noter af røde bær. Den er velegnet til pastaretter, Pizza og kødretter. Alc. 14%.