Etna Rosso "Crocceferro" 2019, D.O.C. Generazione Alessandro, 0,75 L.

175,00

Elegant Etna rødvin, fra det nye talentfulde vinhus, Generazione Alessandro. Vinen har fået 3 glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Generazione Alessandro:
Vngården Generazione Alessandro er beliggende på vulkanen Etnas nordøstlige skråninger, i en højde af ca. 660 meter over havets overflade..
Første del af firmanavnet henviser til, at det er 4. og yngste generation at vinfamilien, der står for driften, Benedetto, Anna og Benedetto, som er kusine og fætre. Anden del af firmanavnet henviser til familiens efternavn, Alessandro.
Familiens vinmæssige rødder går mere end 100 år tilbage, til byen Camporeale ca. 20 km. syd for Palermo, hvor Benedetto, Anna og Benedettos oldefar, Antonino,  begyndte at dyrke druer, og selv lavede vinen. Antoninos søn Benedetto overtog senere vingården, og han overdrog den senere igen til sine tre sønner Rosolino, Antonino og Natale. Dette vinhus er selvfølgelig Alessandro di Camporeale, hvis vine du også kan finde i Vinotek A Fynnis.
4. generation, bestående af Anna og de to Benedetto fætre er for længst blevet hovedpersonerne i driften på Alessandro di Camporeale, og det er også dem der står for driften, og igangsætningen af det nye vinhus på Etna, som de overtog i 2016.
De har allerede opnået det, som mange vil synes umuligt, at få tildelt 3 glas i Gambero Rosso for deres første årgang hvidvin, og 2 røde glas for deres første  årgang rødvin.

Ejendommen på Etna består samlet af 10 Hektar fordelt på 4 parceller.

Om Vinen:
Etna Rosso "Croceferro"  er lavet 100% på druen Nerello Mascalese. Druerne kommer fra vinmarken Contrada Piano Filici. i en højde af 640 m. over havets overflade.

Druerne er håndhøstede i slutningen af oktober, tidligt om morgenen, og i små kasser, for at undgå beskadigelse inden vinifikation.
Den alkoholiske gæring varer ca 12 dage, i temperaturregulerede ståltanke, med daglig "pump over".
Efter vinifikationen lagrer 70% af vinen i 12 mdr. på store egetræsfade, og 30% på ståltanke. Sluttelig lagrer vinen min. 6 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.

Vinen er elegant, lys og harmonisk, med lækker frugt, duft, smag. Velegnet til gode pastaretter, Risotto, samt lysere kødretter. Alc. 13%