"Kaid" Vendemia Tardiva 2017, I.G.T. Alessandro di Camporeale, 0,50 l.

245,00

Rød dessertvin lavet på sent høstede Syrah druer. Vinen har fået 2 glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

 Om producenten:
Vngården Alessandro di Camporeale er beliggende på den nordvestlige del af Sicilien, ca. 35 km. syd for Palermo, nær byen Camporeale, deraf naturligvis firmanavnet. Første del af firmanavnet henviser til familiens efternavn.
Familiens vinmæssige rødder går ca. 100 år tilbage, da de nuværende ejere`s bedstefar, Antonino, begyndte at dyrke druer, og selv lavede vinen. Antoninos søn Benedetto overtog senere vingården, og op til firserne gav han familiens viden videre til områdets andre, mere nystartede producenter. Så man kan sige at Alessandroerne, som familien kaldes lokalt, har været med til at præge den posetive udvikling for siciliansk vin, de sidste mange år.
Vingården ledes i dag af Benedettos tre sønner, Rosolino, Antonino og Natale, som i dag viderefører vingården med samme enthusiasme og seriøsitet som faderen og bedstefaderen. I dag er også 4. generation begyndt at entrere vinbranchen.
Vingården er udstyret med det nyeste vinifikationsudstyr, hvilket sammen med lang erfaring og dygtighed, giver flotte, frugtrige, elegante vine.
Ud af vingårdens 50 hektar bruges ca. 35 hektar til vindyrkning. Herudover har man en lille produktion af olivenolie.

Om vinen:
Kaid Vendemia Tardiva er lavet på sent høstede Syrah druer, og der fremstilles kun ca. 4400 nummererede flasker, af denne vin, om året.
Vinrankerne er plantet i 1989, i en højde af 400m. over havets overflade.
Druerne håndhøstes senest muligt, for at opnå størst mulig modenhed. Under høsten som foretages tidligt om morgenen, i små kasser selekteres druerne, så kun de bedste medgår til fremstillingen af denne unikke dessertvin.
Gæringen varer ca. 8 dage under temperaturkontrol, og ingen malolaktisk gæring.
Efter vinificering lagrer vinen 3 mdr. på egetræsfade, og 3 mdr. på flaske, inden frigivelse til salg.
Dessertvinen er sød, med en generøs smag og langtsmagende kompleksitet. Bedst sammen med chokolade og chokoladebaserede desserter, eller bare til meditation. Alc. 13%.