Marsala Targa Riserva Superiore 2019, D.O.C. Florio, 0,5 l.

108,00

Halvtør, fyldig og kompleks Marsala dessertvin fra Florio, med stor eftersmag.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Florio:
Vinhuset Florio er beliggende i byen Marsala på den vestlige del af Sicilien. Familien Florio opkøbte jord i 1833, med det formål at producere Marsala, hvilket også i høj grad må siges lykkedes. Navnet Florio er idag synonymt med dessertvinen Marsala, selvom Florio også fremstiller andre dessertvine. Florio har i dag en årsproduktion på 1,6 millioner flasker, hvoraf mange lagrer flere år i firmaets 20.100 kvadratmeter kældre.

Om vinen:
Marsala Targa Riserva er fremstillet på hvidvinsdruen Grillo. Efter druehøsten i slutningen af september gærer vinen i temperaturregulerede ståltanke. På et tidligt tidspunkt standses gæringen ved at tilsætte druesprit til mosten. Herved bevarer man vinens naturlige sødme, samtidig med en relativ høj alkoholprocent på 19. Efter vinificeringen lagrer vinen 7 år på store egetræsfade og 6 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.
Navnet Targa hentyder til det legendariske, nu historiske, bilvæddeløb, Targa-Florio, som Florio var med til at arrangere op igennem 1900 tallet på Sicilien.

Marsala Targa Riserva er ravfarvet og har en delikat kompleks nøddeagtig karakter, med et strejf af vanilie fra fadlagringen, samt en lang eftersmag. Vinen er halvtør. Serveres afkølet, og velegnet til de fleste desserter med bl.a. tørret frugt, eller kagedesserter. Alc. 19%.