Carmignano Riserva "Grumarello" 2015, D.O.C.G. Tenuta Di Artimino. 0,75 L.

215,00

Velstruktureret, harmonisk Carmignano Riserva rødvin, fra Artimino i Carmignano.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Tenuta Di Artimino:
Vinhuset Tenuta Di Artimino er beliggende i byen Carmignano, i det nordlige Toscana, som giver navn til denne historiske vintype.
Området og specielt navnet Artimino, emmer af vin historie, der går helt tilbage til Etruscerne, flere århundreder før vor tidsregning, som man helt sikkert ved dyrkede vin i området.
Den berømte Medici familie elskede området Artimino. Specielt Ferdinand d. 1. og i 1596 byggede han. Villa di Ferdinande, som er på Unesco`s kulturarv liste, og i dag Tenuta di Artimino`s hovedkverter, med fire stjernet Hotel og gourmet restaurant.
I 1680 plantede Cosimo d. 3. (også en Medici) de første vinplanter omkring Villa di Ferdinande, og få år efter kom den første officielle produktion af vine fra Carmignano.
Man finder stadig i arkiverne beskrivelser fra dyrkning og vinfremstilling fra 1716. Så man kan sige, at hvis der er et sted Camignano vinen er født, så er det i Artimino.

I starten af 1980 erne, købte den berømte italienske cykelrytter Giuseppe Olmo (Gepin) ejendommen, og moderniserede både vinfremstillingen, og den smukke ejendom, til det den er i dag, med Hotel og Gourmet restaurant.
I dag er det Giuseppe Olmo`s børnebørn der står for driften.
Til ejendommen hører ialt 700 hektar, hvoraf ca. 88 hektar er vin og olivenolie produktion. Årsproduktionen andrager ca 400.000 fl. vin om året.

Om vinen:
Carmignano "Grumarello" Riserva er lavet på druerne, Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Druerne er omhyggeligt udvalgte, og håndplukkede.
Den italienske vinlov kræver at vinen Carmignano indeholder min. 50% Sangiovese druer. Herudover kan man benytte andre godkendte rødvinsdruer fra området, i bestemte mængder, efter vinloven. 
Macerationen (den tid hvor vinen gærer sammen med skallerne) varer min. 21 dage i temperaturregulerede ståltanke, ved ca. 25 grader, med jævnligt "pump over", for at udtrække farve, smagsstoffer og tannin fra skallerne.
Efter vinificeringen lagrer vinen 24 mdr. på store træfade, og sluttelig 12 mdr. på flaske, inden frigivelse til salg.

Vinen er kraftig, med toner af  bær, tobak og krydderier, samt et lille hint af vanilie. Velegnet til de kraftigste kødretter, røde bøffer, vildt og oste,  Alc. 14%.