"La Toretta" Chianti Colli Fiorentini 2012, D.O.C.G. La Querce, 0,75 l.

117,00

Kraftig, kompleks Chianti Colli Fiorentini. Vinen har fået 2 glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1.000

Om vinhuset La Querce:
La Querce er en lille vingård med 7 hektar vinmarker, beliggende få kilometer syd for Firenze, i Colli Fiorentini området, på bakkerne nær Impruneta.
Navnet "La Querce", som betyder "egetræet", hentyder til et enormt egetræ, som stod på den gamle ejendom og skyggede, indtil det blev fældet under 2, Verdenskrig.
Vingården fremstiller fire forskellige rødvine, ialt ca. 22.000 flasker af meget høj kvalitet, samt olivenolie og Grappa.
Der er blevet fremstillet vin og olivenolie på ejendommen i flere hundrede år. I 1962 købte Gino Marchi vingården. I dag er det Gino`s søn Massimo Marchi der ejer vingården. den daglige drift varetages af Marco Ferretti.
Alle marker vender mod syd, alle druer håndhøstes, og dyrkes under størst mulig hensyntagen til økologi.

Om vinen:
"La Torretta" er fremstillet på 90% Sangiovese og 10% Canaiolo. Vinmarken hvorpå druerne er dyrkede er sydvendt, og er beliggende i en højde af 250 m. over havets overflade. Druerne er håndhøstede og udbyttet er begrænset til 38 hl. pr. hektar, for at få en tæt koncentreret vin. Efter vinificeringen har vinen lagret 14 mdr. på barrique, og 4 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.

Vinen er kraftig med god frugt, og velegnet både til pastaretter og kraftige kødretter.