"Ellégri" Bianco FCO 2021, D.O.C. Ronchi di Manzano, 0,75 l.

144,00

Flot kompleks hvidvin fra Ronchi di Manzano, Friuli. Tildelt 2 røde glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Ronchi Di Manzano:
Vingården Ronchi Di Manzano er beliggende i byen Manzano, sydøst for hovedbyen Udine, i regionen Friuli. Friuli betegnes, ikke uden grund, som Italiens bedste hvidvinsregion, hvilket også afspejler sig bl.a. i antallet af 3 glas vine i vinguiden Gambero Rosso.
Ronchi Di Manzano har Deres 55 hektar vinmarker i det smukke bakkeområde Colli Orientali del Friuli (forkortet COF), der betegnes som et af de bedste vinområder i Friuli.
Vingårdens årsproduktion andrager ca. 300.000 flasker ialt fordelt på to vinserier "Vigna della Rocca" Og "Ronchi di Manzano".
Ejeren Roberta Borghese, har en stor passion for vindyrkning af høj kvalitet, og har udvidet sit kendskab til vindyrkning og teknik i både Frankrig, Chile og USA.

Om vinen:
Ellégri Rosazzo Bianco er lavet på druerne 40% Chardonay, 40% Friulano og 20% Sauvignon Blanc fra området, Rosazzo Højene. Vinrankerne er plantede i 1997 til 1998, og høstudbyttet er begrænset for at få en så koncentreret vin som muligt.
Druerne er håndhøstede i små kasser, og har fået en nænsom presning. Vinificering foregår i store træfade og rustfrie ståltanke under konstant temperaturkontrol.
Vinen lagres på barrique indtil marts det følgende år efter høsten. Efter aftapning i marts lagres den færdige vin 2 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.
Ellégri har i 2011 og 2013 årgangene opnået de eftertragtede tre glas i Gambero Rosso.

Ellégri er en kraftig, elegant kompleks hvidvin med stor eftersmag, som er velegnet til fisk og skaldyr, supper, samt kylling og lyse kødretter. Alc. 13%.