Friulano Ronchi Di Manzano COF 2022, D.O.C. 0,75 l.

144,00

Top Friulano hvidvin fra Ronchi Di Manzano, Friuli. Vinen har fået tildelt 2 røde glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Ronchi Di Manzano:
Vingården Ronchi Di Manzano er beliggende i byen Manzano, sydøst for hovedbyen Udine, i regionen Friuli. Friuli betegnes, ikke uden grund, som Italiens bedste hvidvinsregion, hvilket også afspejler sig bl.a. i antallet af 3 glas vine i vinguiden Gambero Rosso.
Ronchi Di Manzano har Deres 55 hektar vinmarker i det smukke bakkeområde Colli Orientali del Friuli (forkortet COF), der betegnes som et af de bedste vinområder i Friuli.
Vingårdens årsproduktion andrager ca. 300.000 flasker ialt fordelt på to vinserier "Vigna della Rocca" Og "Ronchi di Manzano".
Ejeren Roberta Borghese, har en stor passion for vindyrkning af høj kvalitet, og har udvidet sit kendskab til vindyrkning og teknik i både Frankrig, Chile og USA.

Om vinen:
Friulano Ronchi Di Manzano er lavet 100% på druen Friulano. Vinrankerne er plantede i 1962 til 1981. Høstudbyttet er begrænset for at få en så koncentreret vin som muligt.
Druerne er håndhøstede i små kasser, og har fået en nænsom presning. Vinificering foregår i store træfade og rustfrie ståltanke under konstant temperaturkontrol.
Vinen lagres på ståltanke indtil marts, det følgende år efter høsten, og 2 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.
Friulano er Friuli`s hvidvinsdrue nr 1, druen der frembringer nogle af de største hvidvine i regionen.

Friulano Ronchi Di Manzano er en kraftig, elegant fyldig hvidvin med stor eftersmag, som er velegnet til fisk og skaldyr, supper, asparges samt kylling og lyse kødretter. Alc. 14%.