Rosazzo Bianco 2019, D.O.C.G. Ronchi di Manzano, 0,75 l.

167,00

Top hvidvin fra Ronchi di Manzano i Friuli. Tildelt 2 glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Ronchi Di Manzano:
Vingården Ronchi Di Manzano er beliggende i byen Manzano, sydøst for hovedbyen Udine, i regionen Friuli. Friuli betegnes, ikke uden grund, som Italiens bedste hvidvinsregion, hvilket også afspejler sig bl.a. i antallet af 3 glas vine i vinguiden Gambero Rosso.
Ronchi Di Manzano har Deres 55 hektar vinmarker i det smukke bakkeområde Colli Orientali del Friuli (forkortet COF), der betegnes som et af de bedste vinområder i Friuli.
Vingårdens årsproduktion andrager ca. 300.000 flasker ialt fordelt på to vinserier "Vigna della Rocca" Og "Ronchi di Manzano".
Ejeren Roberta Borghese, har en stor passion for vindyrkning af høj kvalitet, og har udvidet sit kendskab til vindyrkning og teknik i både Frankrig, Chile og USA.

Om vinen:
Rosazzo Bianco er lavet på druerne Chardonay, Friulano, Sauvignon Blanc og Ribolla Gialla, fra området, Rosazzo Højene. Vinrankerne er plantede i 1997 til 2011, og høstudbyttet er begrænset for at få en så koncentreret vin som muligt.
Druerne er håndhøstede i små kasser, og har fået en nænsom presning. Vinificering foregår i rustfrie ståltanke under konstant temperaturkontrol.
Efter aftapning lagres den færdige vin ca. et år på flaske inden frigivelse til salg.
Denne årgang 2013 har opnået de eftertragtede tre glas i  vinguiden Gambero Rosso.

Rosazzo Bianco er en kraftig, elegant kompleks hvidvin med stor eftersmag, som er velegnet til fisk og skaldyr, supper, samt kylling og lyse kødretter. Alc. 12,5%.