Barolo 2017, D.O.C.G. Elio Altare, 0,75 l.

568,00

Top Barolo fra en af foregangsmændene for den moderne Barolo, Elio Altare. Vinen har fået 2 glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Elio Altare, (Cascina Nuova):
Elio Altare er i høj grad en af foregangsmændene bag den moderne Barolo. Samtidig har han hjulpet flere andre, yngre Barolo producenter, ved at øse ud af sin store erfaring med moderne Barolo produktion.
Udviklingen fra den klassiske Barolo til den mere "moderne" Barolo, vi i dag kan smage fra Elio Altare, er dog ikke gået uden "sværdslag".
Elio Altare arbejdede for sin far, som lavede vinene helt traditionelt, men efter et besøg i Bourgogne i 1978, hvor Elio Altare så, at man kunne lave gode bourgognevine uden de lange macerationstider, og fik en mere koncentreret vin ved at grønthøste, gik han i gang med at ændre på produktionsmetoderne på Cascina Nuova.
Faren kunne ikke lide at sønnen grønthøstete, og gode druer bare gik til spilde, men helt galt gik det da Elio med en motorsav savede de gamle store botti i stykker, og i stedet indkøbte barrique. Elio Altare blev smidt på porten og gjort arveløs.
Efter farens død købte Elio Altare Cascina Nuova af sin søster, og herfra fortsætter succeshistorien med en af pionerene bag den moderne Barolo.

Om vinen:
Barolo er som den italienske vinlov foreskriver, lavet 100% på druen Nebbiolo. Druerne kommer fra 20 - 30 års gamle vinstokke i La Morra og Castilgione Falletto. Der fremstilles kun ca. 12000 flasker af denne Barolo hvert år.
Macerationstiden (den tid hvor mosten gærer sammen med drueskindet) varer 4 - 5 dage i en rotorfermentator med temperaturkontrol.
Efter vinificeringen lagrer vinen 24 mdr. på barrique, og herefter på flaske, inden frigivelse til salg.
Barolo fra Elio Altare er elegant, varm og vedholdende, med bløde tanniner. Velegnet til kraftige kødretter og oste. Alc. 15%.