Barolo "Conca" 2016, D.O.C.G. Revello, 0,75 l.

464,00

Flot enkeltmark Barolo fra Revello. Har fået 2  glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Revello:
Vingården Revello er beliggende i den gode Barolo kommune La Morra. Revello råder over 12 hektar vinmarker, som indbefatter flere gode Barolo parceller.
Familien har dyrket vin siden 1954, men det var først i 1990, da brødrene Lorenzo og Carlo Revello indtrådte i firmaet, at man begyndte at sælge vinen under eget navn.
De to brødre har været "i lære" hos topproducenten Elio Altare, og De kan også, som Elio Altare, siges at høre til blandt "modernisterne".
Årsproduktionen andrager i dag ca. 62.000 flasker ialt, af vine, lavet på druerne Dolcetto, Barbera og Nebbiolo. Heriblandt flere topkvalitet Barolo.

Om vinen:
Barolo "Vigna Conca" er som den italienske vinlov foreskriver lavet 100% på druen Nebbiolo, fra marken Conca. Vinstokkene er plantet i 1954, og marken er beliggende i Annunziata-zonen i kommunen La Morra, i en højde af ca. 250 meter over havets overflade. Høsten foregår medio oktober.
Macerationen (den tid hvor mosten befinder sig sammen med drueskindet) varer 4 dage i en vandret rotorfermentator. Den alkoholiske gæring varer ca. 10 dage på ståltanke, men den malolaktiske gæring foregår på træfade.
Efter vinificering lagrer vinen 24 mdr. på delvis nye barrique, og ca. 8 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.

Barolo Vigna Conca fra Revello er kraftig, harmonisk, med toner af røde bærfrugter, og en lang sødmefuld finish. En stor velstruktureret Barolo. Velegnet til de kraftigste kødretter og oste. Alc. 15%.