Langhe Nebbiolo "Settevie" 2016, D.O.C. Orlando Abrigo, 0,75 l.

144,00

Flot Langhe Nebbiolo fra Orlando Abrigo.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Orlando Abrigo:
Vingården Orlando Abrigo er beliggende i Barbarescobyen Treiso, i Regionen Piemonte.
Familien Abrigo har en lang tradition som vinproducenter fra far til søn. I 1988 begyndte Giovanni Abrigo at arbejde sammen med sin far, Orlando.
Giovanni foretog store tekniske forbedringer i vineriet, med det mål at fremstille vine med karakter. Senest, fra 2009 - 2012 byggede han et helt nyt vineri, som er bygget smukt ind i bakkerne, og kan ses på Orlando Abrigos hjemmeside.
Vingården består i dag af ca. 20 hektar vinmarker, og årsproduktionen andrager ca. 80.000 flasker ialt.

Om vinen:
Langhe Nebbiolo "Settevie" er lavet 85 - 90% på druen Nebbiolo og 10 - 15 % på druen Barbera. Druerne kommer fra vinstokke der er plantet i 2004.
Druerne er håndhøstede og har gæret med drueskallerne 7 - 9 dage, hvor mosten dagligt er pumpet over skallerne for at få mest mulig smag og koncentration i vinen.

Efter vinificeringen har Nebbiolodelen lagret på store træsfade, og Barberadelen på barrique. Herefter på flaske inden frigivelse til salg.
Vinen er et godt eksempel på hvordan Nebbiolo og Barbera tilsammen giver en flot kompleks vin. Der tillades ifølge den italienske vinlov 15% andre druer i en Langhe Nebbiolo.

Vinen er fyldig, god frugt og et behageligt bid. Velegnet til de fleste kødretter, vildt og fjerkræ. Alc. 13,5%.