"MNRL" Vigna di Mandranova 2016, D.O.C. Alessandro di Camporeale. 0,75 L.

270,00

Enkeltmarks Syrah top rødvin, fra Alessandro di Camporeale, som kun laves i de bedste årgange. Vinen er økologisk har fået 2 glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1

Om vinhuset Alessandro di Camporeale:
Vngården Alessandro di Camporeale er beliggende på den nordvestlige del af Sicilien, ca. 35 km. syd for Palermo, nær byen Camporeale, deraf naturligvis firmanavnet. Første del af firmanavnet henviser til familiens efternavn.
Familiens vinmæssige rødder går ca. 100 år tilbage, da de nuværende ejere`s bedstefar, Antonino, begyndte at dyrke druer, og selv lavede vinen. Antoninos søn Benedetto overtog senere vingården, og op til firserne gav han familiens viden videre til områdets andre, mere nystartede producenter. Så man kan sige at Alessandroerne, som familien kaldes lokalt, har været med til at præge den posetive udvikling for siciliansk vin, de sidste mange år.
Vingården ledes i dag af Benedettos tre sønner, Rosolino, Antonino og Natale, som i dag viderefører vingården med samme enthusiasme og seriøsitet som faderen og bedstefaderen. I dag er også 4. generation entreret aktivt i arbejdet på vingården.
Vingården er udstyret med det nyeste vinifikationsudstyr, hvilket sammen med lang erfaring og dygtighed, giver flotte, frugtrige, elegante vine.
Ud af vingårdens 50 hektar bruges ca. 35 hektar til vindyrkning. Herudover har man en lille produktion af olivenolie.
I 2020 udgaven af Gambero Rosso, betegnes vinene som blandt Siciliens "Kultvine".

Om Vinen:
Rødvinen "MNRL", som er Alessandro di Camporeale`s topvin, er lavet 100% på druen Syrah, kun i de bedste årgange, fra enkeltmarken Monreale.
MNRL er en forkortelse af Monreale
Vinrankerne er plantet i 1989, i en højde af 360 m. over havets overflade.
Druerne er håndhøstede i første uge af september, i små kasser, for at undgå beskadigelse af druerne inden vinificeringen. Under høsten, som foregår tidligt om morgenen, er selekteringen streng, så kun de bedste druer medgår til vinfremstillingen.
Gæringen varer ca. 12 dage under temperaturkontrol. Herefter lagrer vinen 14 mdr. på 225 l. barrique af Allier eg, og 6 mdr. på flaske, inden frigivelse til salg.
Der er i 2016 kun fremstillet ca, 4400 flasker, som er pakket i eksklusive trækasser.
MNRL er kraftig og kompleks med god eftersmag, og kan anvendes til de kraftigste retter. Alc. 14,5%.