Bolgheri Superiore "Renzo" 2017, D.O.C. Pietra Nova, 0,75 L.

280,00

Flot vellavet, kompleks Bolgheri Superiore rødvin fra Pietra Nova, Toscana.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Pietra Nova, Toscana.
Pietra Nova er beliggende i det prestigefyldte vinområde, Bolgheri, ved byen Castagneto Carducci.
Vingården består af 15 hektar hvoraf de 5 hektar er beplantet med vinstokke, som bruges til fremstilling Bolgheri og Bolgheri Superiore vine.
På resten af området er der 1500 oliventræer, skov og andet landbrug. Pietra Nova fremstiller ialt 35.000 flasker vin om året.
Alle druer er håndhøstede,og den dygtige ønolog Barbara Tamborini, der blev kåret som årets bedste ønolog i Italien i 2019, står for vinfremstillingen.

Den historiske villa blev bygget i 1698, og der er produceret vin på ejendommen lige siden. I 1980 erne startede man med at fylde vin på flasker, og i den historiske kælder findes vine fra alle årgange siden.
I 2013 købte Franco Pravettoni ejendommen og "døbte" den Pietra Nova. "Pietra" hentyder til stenen med årstallet 1698, som stadig findes på bygningen, og "Nova" hentyder til at en ny æra starter i 2013. med den nye ejer Franco Pravettoni.

Om vinen "Renzo"
Vinen er lavet på druerne Cabernet Sauvignon og Merlot, som er håndhøstede fra vinstokke, plantet i 2000.
Navnet på vinen "Renzo" er opkaldt efter faren til den forrige ejer. Han hed oprindelig Lorenzo, men alle kaldte ham Renzo. Han døde i 2005, og sønnen valgte at title denne vin efter ham. Navnet på etiketten er hans egen signatur.

Den alkoholiske gæring foregår i ståltanke ved en temperatur på 28 grader, men den malolaktiske gæring foregår på egetræsfade.
Efter vinificering lagrer vinen 18 mdr.  på franske egetræsfade, og 12 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.
Vinen er kraftig, med flot frugt, og er velegnet til de kraftigste kødretter og oste Alc. 14,5%