Brunello di Montalcino "Togata dei Togati" 2013, D.O.C.G. La Togata, 0,75 L.

430,00

Flot enkeltmarks Brunello fra La Togata, som har fået 93 point af James Suckling, og 2 glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset La Togata:
Brunellovinhuset La Togata er beliggende i den sydlige del af regionen Toscana, syd for vinbyen Montalcino, i San Angelo in Colle. Området er hjemsted for en af Italiens ædleste vine, Brunello di Montalcino.
La Togata er blandt de bedste Brunelloproducenter, hvilket bekræftes af høje ratings i bl.a. Decanter og Wine Spectator.
Vingården er grundlagt i 1990 af familien Angel. En vingård drevet af kvinder, Stephania, Vanessa og Azurra. Ejet af Danilo Tonon og Jeanneth Angel, som også er master of wine, og som også står for markedsføring. Vinfremstillingen varetages  af den dygtige ønolog, Paul Vigaggini.
La Togatas mål er ikke at fremstille en vin som de fleste, men en vin med personlighed, som vil blive værdsat. En vin hvor man vil fornemme der er passion og kærlighed til de vine man fremstiller.

Om vinen:
Brunello di Montalcino er en af Italiens ædleste, klassiske vine, lavet 100% på druen Sangiovese Grosso, (Brunello, som den kaldes lokalt). Brunello var blandt de første vine der opnåede D.O.C.G.status, 1. juli 1980.
"Togata dei Togati" er La Togata`s enkeltmarks Brunello fra Deres bedst vinmark i Montesoli området, hvor planterne er mere end 20 år gamle. Der fremstilles kun 3000 flasker af denne vin om året.
Druerne er naturligvis håndhøstede, og har gæret ca. 20 dage med drueskallerne, under temperaturkontrol.
Efter vinificeringen har vinen lagret 48 mdr. på store egetræsfade, en lille del på barrique. Herefter har vinen ligget 12 mdr. på flaske, inden frigivelse til salg.
Vinen er kraftig, elegant og karakterfuld og velegnet til de kraftigste kødretter, samt oste. Alc. 14,5%.