"La Querce" Rosso Toscana 2019, I.G.T. La Querce, 0,75 l.

245,00

Kraftig vellavet, økologisk Supertoscaner fra La Querce. Vinen har fået 2 glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset La Querce:
La Querce er en lille vingård med 7 hektar vinmarker, beliggende få kilometer syd for Firenze, i Colli Fiorentini området, på bakkerne nær Impruneta.
Navnet "La Querce", som betyder "egetræet", hentyder til et enormt egetræ, som stod på den gamle ejendom og skyggede, indtil det blev fældet under 2, Verdenskrig.
Vingården fremstiller tre forskellige rødvine, ialt ca. 22.000 flasker af meget høj kvalitet, samt olivenolie og Grappa.
Der er blevet fremstillet vin og olivenolie på ejendommen i flere hundrede år. I 1962 købte Gino Marchi vingården. I dag er det Gino`s søn Massimo Marchi der ejer vingården. den daglige drift varetages af Marco Ferretti.
Alle marker vender mod syd, alle druer håndhøstes, og dyrkes under størst mulig hensyntagen til økologi.

Om vinen:
Vinen "La Querce" er en såkaldt "Supertoscaner". Den er økologisk, og topvinen fra La Querce. Der fremstilles kun ca. 4000 flasker af denne vin om året.
Druesammensætning: 90% Sangiovese og 10% Colorino.

Høstudbyttet er så lavt som 32 hl. pr. hektar, for at få vinen så koncentreret som muligt. Druerne er håndhøstede, og de bedste druer er selekterede til denne vin. Vinen gærer ca. 18 dage, hvor mosten dagligt overhældes skallerne, for at udtrække smag og tanniner.
Efter vinificeringen lagrer vinen 18 mdr. på træfade, og 12 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.
Den malolaktiske gæring foregår på barrique.

Vinen er meget kraftig og karakterfuld. En harmonisk "Supertoscaner" med lang eftersmag. Velegnet til de kraftigste kødretter og oste. Alc. 14,5%