Rosso di Montalcino 2020, D.O.C. Terre Nere. 0,75 L.

215,00

Flot harmonisk Rosso di Montalcino fra topproducenten Terre Nere. Vinen har fået 2 glas i Gambero Rosso, og er økologisk.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Terre Nere:
Brunellovinhuset Terre Nere er et sandt familieforetagende gennem nu 3 generationer. Familien Vallone kommer oprindelig fra Sicilien, nær Palermo.
Salvatore Vallone flyttede tidligt i 1960 erne med hele sin familie til Toscana, hvor de købte en ejendom nær Radi. Her havde de kvæg, lavede ost, og producerede olivenolie og bordvin.
Deres søn Pasquale Vallone fortsatte landbruget, sammen med sin kone Piera, efter faderens tidlige død. Samtidig passede han sit arbejde i en bank.
Gennem sit arbejde i banken, kom han i starten af 1990 erne, i kontakt med nogle Brunello producenter, som anbefalede ham at købe jord i Castelnuovo dell Abate. Et perfekt sted, med det rigtige microklima, for fremstilling af Brunello vine. Markerne grænser op til det kendte Brunello vinhus Poggio di Sotto.
Han købte 15 hektar uopdyrket jord, hvoraf de 10 hektar ved hele familiens hjælp, var beplantet  med vinstokke i 1997.
Første årgang Brunello blev produceret i 2002, med hjælp fra hans bror Gaetano.
I dag arbejder også 3. generation af Vallone familien i firmaet. Datteren Francesca, og sønnen Federico. Francesca har taget flere uddannelser inden for vin fremstilling, og arbejder desuden med markedsførig og salg. Federico, som er uddannet jurist, men har lært om vinbrug af sin far og onkel, arbejder mest i marken, og hjælper med det administrative.
Fra årgang 2019 er vinene fra Terre Nere gjort økologiske, ved hjælp fra agronomen Federico Becarelli.

Siden årgang 2018 har ønologen Giuseppe Gorelli, bistået ved vinificeringen, han har stort kendskab til Sangiovese og fremstilling af Brunello.

Netop nu (2023) arbejdes der med at bygge et helt nyt vineri i Castelnuovo dell Abate.

Om vinen:
Rosso di Montalcino fra Terre Nere, er ligesom "storebroderen" Brunello, lavet 100% på druen Sangiovese Grosso.
Druerne er håndhøstede, og har gæret 30 dage med drueskallerne, under temperaturkontrol, mellem 28 og 30 grader.
Efter vinificeringen har vinen lagret 6 mdr. på ståltanke og 8 mdr. på store Slavonske egetræsfade. Sluttelig 4 mdr på flaske, inden frigivelse til salg.
Der fremstilles 30.000 flasker om året
Vinen er medium kraftig, med god eftersmag, og bløde tanniner. Velegnet til de fleste pasta og kødretter. Alc. 15%.