Toscana Rosso "Cretum" 2017, I.G.T. Poggio Bonelli, 0,75 L.

99,00

Ny vellavet Toscana Rosso fra Poggio Bonelli. Vinen har fået 91 point af James Suckling.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Poggio Bonelli:
Vingården Poggio Bonelli er beliggende i den sydøstlige del af Chianti Classico distriktet, Castelnuovo Berardenga. Poggio Bonelli har haft flere ejere gennem århundreder, og har bl.a. været ejet af den historiske Spennali familie. I dag ejes Poggio Bonelli af MPS Tenimenti.
Poggio Bonelli råder ialt over ca. 80 hektar, hvoraf de 16 er beliggende i Chianti Classico området.

Om vinen:
Toscana Rosso "Cretum" fra Poggio Bonelli er lavet 34% på druen Sangiovese 33% på Merlot og 33% på Cabernet Sauvignon. Vinmarken er beliggende sydvendt, 325 m. over havets overflade, få kilometer fra Crete Senesi området. Deraf navnet "Cretum".
Druerne er håndhøstede, og transporterede i små kasser, for at undgå beskadigelse af druerne inden vinificering. Macerationen (den tid drueskindet og mosten er sammen) varer ca. 20 dage med dagligt pumpover. De tre druetyper er vinificerede hver for sig, inden de blandes.
Efter vinificering har vinen lagret på store træfade, afhængig af vinmagerens skøn, samt på flaske inden frigivelse til salg.

Vinen er medium kraftig, med en fyldig frugtrig smag. Velegnet til de fleste kødretter, kylling og pastaretter, samt oste.
Alc. 13,5%.