Vin Santo del Chianti 2011, D.O.C. Tenuta Di Artimino, 0,375 L.

135,00

Smagfuld Vin Santo dessertvin fra Artimino, Toscana. God pris i forhold til kvaliteten.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Tenuta Di Artimino:
Vinhuset Tenuta Di Artimino er beliggende i byen Carmignano, i det nordlige Toscana, som giver navn til denne historiske vintype.
Området og specielt navnet Artimino, emmer af vin historie, der går helt tilbage til Etruscerne, flere århundreder før vor tidsregning, som man helt sikkert ved dyrkede vin i området.
Den berømte Medici familie elskede området Artimino. Specielt Ferdinand d. 1. og i 1596 byggede han. Villa di Ferdinande, som er på Unesco`s kulturarv liste, og i dag Tenuta di Artimino`s hovedkverter, med fire stjernet Hotel og gourmet restaurant. (Se billedet)
I 1680 plantede Cosimo d. 3. (også en Medici) de første vinplanter omkring Villa di Ferdinande, og få år efter kom den første officielle produktion af vine fra Carmignano.
Man finder stadig i arkiverne beskrivelser fra dyrkning og vinfremstilling fra 1716. Så man kan sige, at hvis der er et sted Camignano vinen er født, så er det i Artimino.

I starten af 1980 erne, købte den berømte italienske cykelrytter Giuseppe Olmo (Gepin) ejendommen, og moderniserede både vinfremstillingen, og den smukke ejendom, til det den er i dag, med Hotel og Gourmet restaurant.
I dag er det Giuseppe Olmo`s børnebørn der står for driften.
Til ejendommen hører ialt 700 hektar, hvoraf ca. 88 hektar er vin og olivenolie produktion. Årsproduktionen andrager ca 400.000 fl. vin om året.

Om vinen:
Vin Santo (Den hellige vin) er en Passitovin, dvs. den er lavet på tørrede druer. 
Tenuta Di Artimino`s Vin Santo Del Chianti er lavet på druerne Trebbiano og Malvasia Bianco.
Druerne der medgår til Vin Santo er håndplukkede, og omhyggeligt selekterede. Efter en tørringsperiode på ca. 4 mdr. bliver druerne vinificerede
Efter vinificeringen bliver vinen lagret min. 3 år i små træfade "Caratelli", og herefter på flaske inden frigivelse til salg.
Vinen er utrolig koncentreret og sødmefuld, med smag af tørrede tropiske frugter, og valnød. Velegnet til de små cantuccinier (nødde småkager), hårde oste, eller bare som "Meditationsvin". Et glas i utide, som italienerne siger. Alc. 15%