Amarone della Valpolicella 2015, D.O.C.G. Monte Tondo, 0,75 l.

279,00

Vellavet Amarone fra Monte Tondo, som har fået 2 glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Monte Tondo:
Monte Tondo er blandt de allerbedste Soave producenter, hvilke også afspejler sig i høje ratings af Deres vine. Således blev Deres Soave Superiore i 2007 årgangen kåret af Decanter som Italiens bedste hvidvin, og fik desuden 93 point i Winespectator.
Deres vine er flere gange belønnet med 3 glas i den meget anerkendte vinguide Gambero Rosso.
Den flotte vingård er meget smukt beliggende i udkanten af vinbyen Soave, hvor Monte Tondo fremstiller ca 170.000 flasker ialt om året, af 4 forskellige hvid og dessertvine. Desuden ejer Monte Tondo marker i Valpolicella området, hvor De fremstiller rødvine.
Monte Tondo ejes og drives af familien Magnabosco. Gino Magnabosco er ejer og vinmager sammen med sin søn. Også begge døtre er beskæftiget i produktionen, Marta står for salg og markedsføring, og har hele Verden som sin arbejdsplads.

Om vinen:
Amarone fra Monte Tondo er fremstillet på druerne Corvina 70% og Rondinella 30%. Årg. 2010 er første årgang med DOCG status.
Druerne er håndhøstede de første 10 dage i oktober, og kun de bedste druer bruges til Amaronen. Herefter har druerne tørret langsomt indtil februar, hvor vinificeringen finder sted.
Vinen gærer ca. 25 dage, hvor mosten dagligt passerer drueskallerne, ved "pumpover".
Herefter lagrer Amaronen 40 mdr. på barrique, og på flaske inden frigivelse til salg.
Amaronen er meget kraftig og velegnet til de kraftigste retter og oste.