Reciotto di Soave "Nettare Di Bacco" 2021, D.O.C.G. Monte Tondo. 0,5 L.

154,00

Vellavet Reciotto di Soave, dessertvin fra Monte Tondo.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Monte Tondo:
Monte Tondo er blandt de allerbedste Soave producenter, hvilke også afspejler sig i høje ratings af Deres vine. Således blev Deres Soave Superiore i 2007 årgangen kåret af Decanter som Italiens bedste hvidvin, og fik desuden 93 point i Winespectator.
Deres vine er flere gange belønnet med 3 glas i den meget anerkendte vinguide Gambero Rosso.
Den flotte vingård er meget smukt beliggende i udkanten af vinbyen Soave, hvor Monte Tondo fremstiller ca 170.000 flasker ialt om året, af 4 forskellige hvid og dessertvine.
Monte Tondo ejes og drives af familien Magnabosco. Gino Magnabosco er ejer og vinmager sammen med sin søn. Også begge døtre er beskæftiget i produktionen, Marta står for salg og markedsføring, og har hele Verden som sin arbejdsplads.

Om vinen:
Dessertvinen Reciotto di Soave "Nettare di Bacco" er lavet 100% på druen Garganega. Reciotto di Soave er en Passitovin, hvilket vil sige at den er lavet på tørrede druer.
De bedste druer med det højeste sukkerindhold udvælges og håndhøstes i midten af september. Herefter tørres druerne til ca. rosinstørrelse, og vinificeres først i slutningen af januar.
Vinen vinificeres på barrique og store træfade. Herefter lagres den 18 mdr. og 5 mdr. på flaske, inden frigivelse til salg.

Vinen er mørk strågul, med en vis fedme, og en lang flot eftersmag. Den er velegnet til mange desserter, hvori indgår kage og frugt, samt til oste. Desuden er vinen også herlig som "meditationsvin", som italienerne selv kalder det. Dvs. et glas i "utide", hvis man kan bruge det ord.
Alc. 14%