Soave Classico "MonteTondo" 2023, D.O.C. 0,75 l.

98,00

Flot, vellavet Soave Classico hvidvin, fra Monte Tondo, Veneto.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Monte Tondo:
Monte Tondo er blandt de allerbedste Soave producenter, hvilke også afspejler sig i høje ratings af Deres vine. Således blev Deres Soave Superiore i 2007 årgangen kåret af Decanter som Italiens bedste hvidvin, og fik desuden 93 point i Winespectator.
Deres vine er flere gange belønnet med 3 glas i den meget anerkendte vinguide Gambero Rosso.
Den flotte vingård er meget smukt beliggende i udkanten af vinbyen Soave, hvor Monte Tondo fremstiller ca 170.000 flasker ialt om året, af 4 forskellige hvid og dessertvine.
Monte Tondo ejes og drives af familien Magnabosco. Gino Magnabosco er ejer og vinmager sammen med sin søn. Også begge døtre er beskæftiget i produktionen, Marta står for salg og markedsføring, og har hele Verden som sin arbejdsplads.

Om vinen:
Soave Classico "MonteTondo" er fremstillet 100% på druen Garganega i Monte Tondo Classico området, som har kalkholdig undergrund.
Druerne er håndhøstede fra slutningen af september, og starten af oktober.
Vinificeringen foregår som kold maceration lidt mere end 12 timer, afhængig af druernes modenhed. Gæring i temperaturregulerede ståltanke ved 18 - 20 grader.
Vinen tappes på flasker i det efterfølgende forår.

Soave Classico "MonteTondo" er meget fyldig med en god lang eftersmag. Den er velegnet til alle fiskeretter, samt skaldyr og lyse kødretter. Herudover er den som producenten selv skriver: Excelent som aperitif. Alc. 12,5 %