Barolo Ciabot Berton 2015, D.O.C.G. 0,75l.

255,00

Klassisk, vellavet Barolo fra Ciabot Berton i La Morra, i topårgang. Tildelt 2 glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Ciabot Berton:
Vinhuset Ciabot Berton er et familievinbrug beliggende i en af de bedste Barolo kommuner, La Morra, i regionen Piemonte.
Familien købte Deres første jord, Rive vinmarken, i 1876, som stadig er i familiens besiddelse.
I 1960 startede Luigi Oberto produktionen af Barolo, og dermed vingården Ciabot Berton.
Vinmarkerne på ialt 10 hektar er alle nær vingården i La Morra. De indbefatter flotte crus som Roggeri, Capalot, Rocchettevino, Bricco San Biaggio og Rive.

I dag er det Luigis søn og datter, Marco og Paola, der fortsætter hans arbejde, med samme store passion og respekt for markerne og vinen.
Alt arbejde i markerne foregår manuelt, der bruges kun naturlig kompost, og der gror græs mellem vinrankerne.
Ved at udtynde kraftigt i drueklaserne opnås en flot struktur og elegance i vinene, som bedst udtrykker vinmarkernes terroir.

Om vinen:
Barolo Ciabot Berton er lavet 100% på druen Nebbiolo, fra vinmarker i La Morra: Roggeri, Bricco San Biagio og Rive. Vinmarkerne befinder sig 250 - 300 meter over havets overflade, og vinstokkenes alder er 30 år. Barolo Ciabot Berton kan man sige er grundstammen i vingårdens produktion.
Druerne håndhøstes og vinificeres klassisk. Macerationen (den tid mosten gærer med drueskallerne) varer 16 - 18 dage, under en temp. på 30 grader.
Efter vinificering lagrer vinen 24 - 30 mdr. på store træfade, 6 mdr. på ståltanke, og endelig på flaske inden frigivelse til salg.

Vinen er kraftig, typisk Nebbiolo, med god tanninstruktur og eftersmag. Velegnet til de kraftigste kødretter og oste. Alc. 14,5%.

spacer